Tatil ödemelerine taksit sınırlaması olmayacak

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin BDDK’yı ikna çabaları sonuç verdi Varılan anlaşma uyarınca tatil ödemelerine taksit sınırlaması olmayacak

Haber Giriş : 11 Aralık 2013 15:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Tatil ödemelerine taksit sınırlaması olmayacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) alışverişlerdeki taksit sayılarını sınırlamaya dönük paketinden turizm sektörü çıkarıldı. Kurumun beyaz eşya, turizm ve otomotiv sektörünü kapsayan yeni düzenlemenin hazırlıkları sürerken, BDDK yetkilileri ile bir görüşme yapan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) ikna çabaları sonuç verdi. Erken rezervasyonlar ile birlikte tatilden 7 ay önce başlayan ödemeler sistemi BDDK'yı ikna edince, yetkiler taksitli tatile devam dedi.

Anlattık, hak verdiler

Erken rezervasyon ile alınan tatil paketlerinde satışların yüzde 90'ı taksitle yapılıyor. Bunun da yüzde 30'u 12, geri kalanı ise 12 taksit. Bu noktada tatilcinin 7 ay öncesinden ödeme yapmaya başladığını açıklayan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Bu durumu BDDK ile yaptığımız görüşmede onlara da anlattık. Sağolsun BDDK başkanı da hak verdi. Burada ön ödeme söz konusu. Tatilden sonraya uzayan bir durum yok. Bu sayede turizm sektörü taksit sınırlamasını paketinden çıkarıldı. "açıklamasını yaptı.

Erken rezervasyonla sahilleri kurtardık

BA-ŞA-RAN Ulu-soy, son 6 yıl-dır tur ope-ra-tör-le-ri-nin uy-gu-la-dı-ğı er-ken re-zer-vas-yon kam-pan-ya-sın-da yüz-de 40'lık bü-yü-me ya-ka-lan-dı-ğı-nı kay-det-ti. Ulu-soy, son 6 yıl-da ta-til har-ca-ma-la-rın-da yüz-de 38 ta-sar-ruf sağ-lan-dı-ğı-na dik-kat çe-ke-rek, in-san-la-rın ta-til için yaz-lık ye-ri-ne ta-ti-le yö-nel-me-si ile sa-hil-le-rin de çar-pık ya-pı-laş-ma-dan kur-tul-du-ğu-nu bil-dir-di. Ulu-soy, "Yıl-lar-ca in-sa-nı-mı-za ta-til im-ka-nı sun-ma-dık.

Bod-rum, Gö-cek, Mar-ma-ris, Dat-ça sa-hil-le-rin-de çil yav-ru-su gi-bi in-san-lar ikin-ci ev-le-ri-ni yap-ma-ya baş-la-dı. 10 yıl sü-ren, bit-me-yen in-şa-at-lar çık-tı or-ta-ya. Biz er-ken re-zer-vas-yon ile sa-hil-le-ri-mi-zi kur-tar-dık. 2023 yı-lın-da 35 mil-yon ki-şi-yi yurt dı-şın-da ta-ti-le gön-de-re-ce-ği-z" de-di.

Sayime BAŞÇI / SÖZCÜ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber